Episodi 3×08 | Ariadna Ollé: present i futur dels efectes especials al cinema i sèries


Episodi 3 x 08 Geeknorants amb Ariadna Ollé Professional VFX

DESCRIPCIÓ

Geeknorants!

Avui estem emocionats de tenir a una convidada que fa que els efectes visuals siguin tan sorprenents que fins a les pel·lícules de Hollywood es pregunten “Com ho van fer?”

Segons ella és una mentidera professional, tot i que realment és una professional que es dedica als efectes especials de cinema treballant per series i pelicules de Netflix o HBO especialitzada en la creació d’efectes hiperrealistes i invisibles.

Però no sols això, també és la reina de la divulgació geek en TikTok, Instagram i YouTube. On “desentranya” els intringulis (aquesta frase va per tu, Pompeu) dels efectes visuals de les pelis d’una manera que ens fa venir ganes de crear filtres per Snapchat.

Estem parlant ni més ni menys que de l’enorme, espectacular, increíble, apostoflant, esfereïdora, titànica, reina, mestre, professional i molt honorable Ariadna Ollé senyores i senyors.

A més, és la ment mestra darrere del programa “Unfold” en 3CAT, on desentranya les bogeries del món tecnològic d’una manera tan entretinguda que fins i tot Siri i Alexa prenen notes, compte amb això.

I de què parlarem amb ella? Com a experta en efectes especials al cinema sèries, doncs sobre els seus inicis en el món dels efectes visuals, anècdotes, experiències, què la va motivar a divulgar els coneixements i la passio pels efectes especials a les xarxes.

També parlarem de l’actualitat dels efectes especials: Marvel/Disney i de la situació dels treballadors amb el “crunch” que varen patir, de si s’està perdent o millorant la qualitat dels efectes especials.

I no només ens quedem amb l’actualitat, sinó que també amb el futur i l’enemic de molts sectors de la societat: les IA.

Com afecta això als efectes especials? Hi ha alguna manera de conviure el factor humà amb el de les IA per reduïr càrregues de feina i ser més eficients?

I perquè no sigui tot només una entrevista, en Berni li ha preparat una secció de lo més pintoresca on posem a prova el Cringòmetre de l’Ariadna (nosaltres ja en donem prou, tranquils tothom) amb unes imatges sobre efectes especials. Spoiler: fa cringe.

I per acabar un Rànking que, efectivament ho heu endevinat, posem a disposició del nostre públic dues opcions: CGI o efectes especials tradicionals?

Escolteu-lo aquí:

Desplaça cap amunt